Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Да святиться ім’я твоє, або бомба для патріарха (повість)
DataLife Engine > Бібліотека > Да святиться ім’я твоє, або бомба для патріарха (повість)

Да святиться ім’я твоє, або бомба для патріарха (повість)


13 мая 2009. Разместил: tinet
Те, що книга Валентина Чемериса "Да святиться ім’я Твоє, або бомба для Патріарха" побачила світ саме у видавництві журналу "Бористен", очевидно, є не випадковим. 

По-перше, відомий український письменник був одним з тих, хто стояв біля витоків нашого щомісячника. Він, так би мовити, його хрещений батько. Отож, кому як не "Бористену" сьогодні співробітничати та допомагати знаному прозаїку. 

А, по-друге, часопис вже не один рік, у різний спосіб, на своїх шпальтах розповідає про діяльність Української Православної Церкви Київського Патріархату та її предстоятеля. 

Ми небезпідставно вважаємо, що саме ця Церква у непростий час релігійної роздрібненості в Україні є правдивим виразником саме національних релігійних інтересів. Визначну роль у цій справі якраз і відіграє Патріарх УПЦ КП Філарет, якому й присвячена нова повість сучасного українського письменника. І, напевно, найголовніше видання цієї книги було б неможливим, аби не щира та вчасна матеріальна підтримка українців із США — симпатиків УПЦ КП і читачів нашого журналу. У книзі Ви знайдете поіменну згадку про кожного з цих шляхетних жертводавців. І, безсумнівно, глибоко хвилюючим та значущим є сам факт того, що у далекому зарубіжжі наші патріоти глибоко усвідомлюють значення постання національного по суті православ’я в сучасній Україні, по стількох роках войовничого атеїзму та панування чужинських церков. 

Перо В. Чемериса легке та правдиве. Не зраджує він своєму стилю і в книзі, котру ми пропонуємо увазі читачів. А ще ми маємо надію, що повість "Да святиться ім’я Твоє, або бомба для Патріарха" допоможе деяким українцям навернутися у лоно рідної Церкви, стати щирими її вірними і, тим самим, зробити ще один значний крок у своєму духовному та національному зростанні. 

Фідель СУХОНІС, шеф-редактор журналу "Бористен", письменник

Завантажити книгу