Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Жив-був панк.
DataLife Engine > Притчі > Жив-був панк.

Жив-був панк.


1 декабря 2009. Разместил: valentin
Панк


ПанкЖив-був панк. Звичайний панк з великим ірокезом, татуйованим обличчям та масою пірсингу на тілі. І ось, одного разу, в нього прокинулося нестримне бажання наблизитись до Бога. В його холодному черствому серці загорівся вогник з небес.
Так, як духовного досвіду у панка не було, він вирішив шукати Бога в найближчій відомій йому церкві. Він прокинувся в неділю зранку, вдягнув свою найкращу шкірянку, підфарбував ірокез, вдягнув у ніс найкращий пірсинг та пішов до храму.

Панк прийшов раніше на півгодини, і трішки повагавшись, зайшовши в середину. В храмі панувала тиша і гармонія. Він пройшов довгим коридором між рядами стільців, і зайняв місце на першому ряду. Через декілька хвилин до церкви почали сходитись люди.

Першим панка помітив церковний регент.

- Шановний, Ви не могли б пересісти на інший ряд, тому що ці місця призначені для солістів хору.
- Немає проблем, - відповів панк, і пересів на боковий ряд.

Через п’ять хвилин до нього підійшов диякон.

- Вибачте, а Ви не могли б сісти на інший ряд. Ці місця у нас належать служителям церкви.
- Добре, - сказав панк і пересів в середину зали.

Згодом в церкву забігла зграя дітей і до панка підійшла вчитель недільної школи.

- Я перепрошую, - насторожено звернулася вона, - а Ви б не могли сісти в іншому місці, тому що сьогодні у нас виступ дітей, а це їхні традиційні місця.
- Будь-ласка, - промовив панк і сів майже в кінці зали, на єдине вільне місце поруч із поважними бабусями. Через хвилину його спокій знову було порушено.
- Шинку, ти зайняв моє мішче, - прошепелявила беззубим ротом старенька, яка щойно увійшла в храм, - я тут сиджу вже тридшять років.

Панк мовчки підвівся і став біля самих дверей. Служіння в церкві мало б початися, але до нього раптом підійшов пастор.

- Хлопче, вибач, але наша церква найстаріша в місті і дуже шанована. До нас часом приходить навіть сам мер нашого міста, а також дуже багато різних поважних людей. Ти якось тут не вписуєшся. В тебе така... е-е-е-е... незвична зовнішність. Це може налякати наших відвідувачів. Я не проти, щоб ти приходив, але що скажуть про нас люди? Знаєш, тут поблизу є інша церква, піди туди, там всіх приймають.
Панк схилив голову і мовчки вийшов з храму. Він спустився зі сходів, сів на асфальті і заплакав. Поруч проходив Ісус.

- Друже, чому ти плачеш? – запитав у панка Христос.
- Мене не пускають в цю церкву.
- О, - зітхнув Ісус, - мене теж вже давно сюди не пускають...

Автор невідомий


P.S.
„Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу. Бо Я голодував був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви. Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене. Тоді відповідять Йому праведні й скажуть: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили і нагодували, або спрагненого і напоїли? Коли то Тебе мандрівником ми бачили і прийняли, чи нагим і зодягли? Коли то Тебе ми недужого бачили, чи в в'язниці і до Тебе прийшли? Цар відповість і промовить до них: Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили”. (Матвія 25:34-40)

Чиста й непорочна побожність перед Богом і Отцем оця: зглянутися над сиротами та вдовицями в утисках їхніх, себе берегти чистим від світу”. (Якова 1:27)


Джерело: ПРАВДАpro.