Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Холод, темрява і зло
DataLife Engine > Духовна школа, Притчі > Холод, темрява і зло

Холод, темрява і зло


8 марта 2009. Разместил: admin
Холод, темрява і зло

Холод, темрява і злоПрофесор в університеті поставив своїм студентам таке питання:
— Все, що існує, створене Богом?
Один студент сміливо відповів:
— Так, створене Богом.
— Бог створив все? — запитав професор.
— Так, сер, — відповів студент.
Професор запитав:
— Якщо Бог створив все, значить, Бог створив зло, раз воно існує. І, згідно того принципу, що наші справи визначають нас самих, значить, Бог є зло. Студент принишк, почувши таку відповідь.
Професор був дуже задоволений собою, що він ще раз зумів довести студентам, що віра в Бога — це міф. Ще один студент підняв руку і сказав:
— Можу я поставити вам питання, професор?
— Звичайно, — відповів професор. Студент піднявся і запитав:
— Професор, холод існує?
— Що за питання? Звичайно, існує. Тобі хіба ніколи не було холодно?
Студенти засміялися над питанням молодої людини.
Молода людина відповіла:
— Насправді, сер, холоду не існує. Відповідно до законів фізики, те, що ми вважаємо холодом, насправді є відсутністю тепла. Людину або інший об’єкт можна вивчити на предмет того, чи має він або передає енергію. Абсолютний нуль (-460 градусів за Фаренгейтом) є повна відсутність тепла. Вся матерія стає інертною і нездатною реагувати при цій температурі. Холоду не існує. Ми створили це слово для опису того, що ми відчуваємо за відсутності тепла.
Студент продовжив:
— Професор, темрява існує?
Професор відповів:
— Звичайно, існує.
Студент відповів:
— Ви знову не маєте рації, сер. Темряви також не існує. Темрява, насправді, є відсутність світла. Ми можемо вивчити світло, але не темряву. Ми можемо використовувати призму Ньютона, щоб розкласти біле світло на безліч кольорів і вивчити різну довжину хвиль кожного кольору. Ви не можете виміряти темряву. Простій промінь світла може увірватися в світ темряви і освітити його. Як ви можете дізнатися, наскільки темним є який-небудь простір? Ви вимірюєте, яка кількість світла представлена. Чи не так? Темрява — це поняття, яке людина використовує, щоб описати, що відбувається за відсутності світла.
Врешті-решт, молода людина запитала професора:
— Сер, зло існує?
Цього разу невпевнено, професор відповів:
— Звичайно, як я вже сказав, ми бачимо його щодня. Жорстокість між людьми, безліч злочинів і насильство по всьому світу. Ці приклади є нічим іншим, як проявом зла.
На це студент відповів:
— Зла не існує, сер, або, принаймні, його не існує для нього самого. Зло — це просто відсутність добра. Воно схоже на темряву і холод — слово, створене людиною, щоб описати відсутність добра. Бог не створював зла. Зло непорівнюване з вірою або любов’ю, які втілюють світло і тепло. Зло — це результат відсутності в серці людини добра і Божественної любові. Це на зразок холоду, який наступає, коли немає тепла, або на зразок темряви, яка наступає, коли немає світла.
Професор сів. Ім’я молодого студента було — Альберт Ейнштейн.

Джерело: cerkva.info