Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Український священик попросив заборонити торгувати по неділях
DataLife Engine > Новини > Український священик попросив заборонити торгувати по неділях

Український священик попросив заборонити торгувати по неділях


25 апреля 2011. Разместил: tinet


Один із наймолодших священиків України, настоятель римо-католицького костьолу в місті Олевськ отець Віталій Умінський попросив владу зробити неділю не просто вихідним, а неторговим днем.

31-річний римокатолицький священик написав відповідного листа меру Олевська. Як пояснив отець Віталій, торгувати сім днів на тиждень - це не берегти ані свого здоров'я, ані своєї сім'ї. Бо ані Великдень, ані будь-яка інша неділя, не завада українцям базарувати.

"Чи варто взагалі платити працею в неділю цінностями своєї сім'ї? Ми дуже дорого платимо за це", - впевнений він.

Цікаво, але економісти вирахували: навіть якщо в неділю в Україні зачиняться всі точки торгівлі, гірше не буде. До речі, у багатьох західних країнах, наприклад, у Німеччині, і дійсно більшість магазинів у неділю закриті.

У православній церкві, яка в Україні має найбільше вірних, вважають, що головне, - аби людина в неділю прийшла на богослужіння в храм, а потім можна і відкривати торгівлю.

"В нас, на жаль, гарний народ, який постійно повинен думати про працю, але це пов'язано з тим, що, дуже на жаль, винищилася віра і люди більше сподіваються на свої власні сили ніж на Бога", - пояснив ігумен Києво-Печерської Лаври Лонгин (Чернуха).
    

Джерело:  ТСН