Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > За попередні твої труди і багато подвигів Я пошлю тобі спонсорів з усіх чотирьох сторін, бо ти любиш помазувати і бути помазаним; благ же Царства Мого ти не скуштуєш...
DataLife Engine > Притчі > За попередні твої труди і багато подвигів Я пошлю тобі спонсорів з усіх чотирьох сторін, бо ти любиш помазувати і бути помазаним; благ же Царства Мого ти не скуштуєш...

За попередні твої труди і багато подвигів Я пошлю тобі спонсорів з усіх чотирьох сторін, бо ти любиш помазувати і бути помазаним; благ же Царства Мого ти не скуштуєш...


20 октября 2011. Разместил: tinet
altОдин ігумен (в рукописі "кіновіарх", тобто ігумен кіновії) мав велику славу серед людей і був наставником двохсот ченців. До нього під виглядом бідного старця прийшов Христос і просив воротаря передати настоятелю, що прийшов такий-то брат.

З великими труднощами увійшов до нього воротар доповісти про прибульця, але застав його розмовляючим з іншими. Постоявши трохи, він спробував повідомити про бідного, не відаючи, що то Христос, однак ігумен закричав на нього: "Не бачиш, – я розмовляю з іншими? Почекай"!

Довготерпеливий же Господь залишався біля воріт, очікуючи його приходу. Близько одинадцятої години прибув якийсь багач, і кіновіарх поспішно вибіг йому назустріч.

Побачивши його з багатим, багатий милістю і друг смиренних Господь, просив і благав: "Хочу поговорити з тобою, авва". Але той, не звертаючи на нього уваги, увійшов з багатим в кіновію, піклуючись про його частування, як подорожнього, а по частуванні провів його до воріт і повернувся, обтяжений турботами, забувши про бідного і незлобивого старця.

Коли настав вечір, ігумен так і не удостоїв прийняти благословенного і істинного Подорожнього, і Він пішов, попросивши передати так: "Скажи авві: якщо ти бажаєш слави людської, то за попередні твої труди і багато подвигів Я пошлю тобі спонсорів з усіх чотирьох сторін, бо ти любиш помазувати і бути помазаним; благ же Царства Мого ти не скуштуєш".

Таким чином пізнаний був у бідняку Вседержитель.


Джерело:
Новости Афона