Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Прославлення угодника Божого і молитвеника землі Чернігівської - священноігумена Меркурія Бригинецького
DataLife Engine > Новини > Прославлення угодника Божого і молитвеника землі Чернігівської - священноігумена Меркурія Бригинецького

Прославлення угодника Божого і молитвеника землі Чернігівської - священноігумена Меркурія Бригинецького


2 декабря 2011. Разместил: admin

о Меркурій Бригинецький21 жовтня Священний Синод Української Православної Церкви Київського Патріархату благословив причислити ігумена Меркурія Бригинецького до лику святих для місцевого шанування. Ігумен Меркурій, наш земляк, родом з Чернігівщини – подвизався і прославився у с. Бригинці Бобровицького району.

Ухвала Священного Синоду:

1. Враховуючи численні свідчення про благочестиве життя ігумена Меркурія (1870 – 1956), настоятеля парафії Святої Тройці в с. Бригинці Бобровицького району Чернігівської області, його незмінне вшанування віруючим народом, як праведника Божого, що виявлялося і при його житті, і після його упокоєння; беручи до уваги свідчення про чудеса, які ставалися раніше і продовжують відбуватися після молитовного звернення до ігумена Меркурія – благословити причислити ігумена Меркурія Бригинецького до лику святих для місцевого шанування.

2. Пам’ять преподобного ігумена Меркурія Бригинецького святкувати у Чернігівській єпархії щорічно 24 листопада (7 грудня н. ст.), в день його прославлення, коли Церквою також згадуються великомученик Меркурій, мученик Меркурій Смоленський та преподобний Меркурій, посник Печерський.

3. Чесні його останки вважати святими мощами та віддавати їм належне шанування.

4. Благословити писати ікони преподобного Меркурія Бригинецького згідно визначення Сьомого Вселенського собору.

5. Благословити складення житія преподобного Меркурія Бригинецького та богослужіння на його честь. До цього відправляти йому службу за Загальною Мінеєю.

Молитвами преподобного Меркурія нехай Господь укріпить віру православну та подає зцілення недуг душевних і тілесних всім потребуючим!

Прес-служба Чернігівської єпархії