Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Міністерство освіти Республіки Білорусь виступило проти саєнтологів
DataLife Engine > Новини > Міністерство освіти Республіки Білорусь виступило проти саєнтологів

Міністерство освіти Республіки Білорусь виступило проти саєнтологів


25 декабря 2011. Разместил: tinet
Вслід за українською православною церквою, Міністерство освіти Білорусі вирішило придивитися до програми "Нарконон". І дійшло висновку, що використовувати її не можна.

Як повідомляє сайт "Собор", Міністерство освіти Білорусі випустило документ, в якому повідомляється, що "останнім часом у Білорусі активізувалися послідовники саєнтології, а також спостерігається спроба пропаганди ідей їх фронтової організації "Нарконон"". Документ підкреслює, що матеріали саєнтологів (напр. відеоматеріали "Правда про наркотики", виступи Марії Грибанової та ін.) не рекомендовані до використання в освітньому процесі.

Крім того, Міністерство освіти звертає увагу на те, що розповсюджувачами цих матеріалів "можуть надаватися висновки органів державного управління Російської Федерації, України, наркологів, науковців та інших фахівців, які теж не дають права використання цих матеріалів в освітній діяльності".

Документ адресований різним державним структурам, зокрема, Управлінням освіти облвиконкомів, Міністерству охорони здоров'я РБ, Міністерству внутрішніх справ РБ та ін.

До речі, в Україні програма "Нарконон" офіційно впроваджена в навчальну програму, що й викликало обурення Української православної церкви. А українські депутати, які рекомендували в 2008 році прийняти цей курс, виходили з того, що наркотики – більше зло, ніж саєнтологія. І мовляв, якщо представники нетрадиційної релігії допомагають утримати молодь від вживання наркотиків, то треба сказати їм спасибі і прийняти програму. У Білорусі вирішили не експериментувати!!!

Джерело: Собор.byМіністерство освіти Республіки Білорусь виступило проти саєнтологів