Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Архієпископ Євстратій відвідав нашу парафію
DataLife Engine > Головна, Новини > Архієпископ Євстратій відвідав нашу парафію

Архієпископ Євстратій відвідав нашу парафію


21 апреля 2012. Разместил: admin
Служіння на другий день Пасхи та святковий концерт у Ніжині
Архієпископ Євстратій відвідав своє друге кафедральне місто.
16 квітня 2012 р., на другий день Пасхи, на запрошення настоятеля Свято-Покровської парафії Ніжина протоієрея Михаїла Якубіва архієпископ Євстратій звершив у своєму другому кафедральному місті богослужіння та взяв участь у святкових заходах.
Перед воротами Покровського храму архіпастиря зустріла громада з хрестом, хоругвами та короваєм, а маленькі діти привітали владику віршами, отримавши від нього у подарунок книжечки та пасочки. У Миколаївському храмі парафії (Покровський храм зараз перебуває на реставрації) архієпископа Євстратія зустріли настоятель, протоієрей Михайло Якубів, й духовенство м. Ніжина.
дивись ФОТО
Під час урочистої Літургії на малому вході владика звершив нагородження – з благословення Святійшого Патріарха Філарета на клірика Покровської парафії протоієрея Олександра Світлійшого була возложена палиця.
Наприкінці літургії архієпископ Євстратій виголосив проповідь про значення Воскресіння Христового для нашого особистого спасіння.
дивись ФОТО
Завершилося богослужіння Великоднім хресним ходом навколо Покровського храму з читанням Євангелій про Воскресіння Христове та окропленням святою водою. У хресному ході окрім духовенства, яке співслужило владиці за літургією, взяв участь також настоятель кафедрального храму Всіх Святих м. Ніжина і благочинний протоієрей Сергій Чечин. Після відпусту настоятель парафії отець Михаїл Якубів від імені громади привітав владику зі святом Христового Воскресіння, подякував за візит і службу та проголосив многоліття. Потім, за багатолітньою традицією, всі присутні зробили фото на згадку.
дивись ФОТО
Після обіду, в приміщенні Ніжинського українського драматичного театру імені М.Коцюбинського відбувся великий концерт дитячих творчих колективів міста, який був присвячений Світлому Воскресінню Христовому. Ведучим, ініціатором та організатором свята вже багато років поспіль є о. Михаїл Якубів.
До присутніх з вітальним словом звернувся архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, який звернув увагу на те, що ще відносно недавно дітям навіть забороняли приходити до храмів на Великдень, а нині вони разом з усіма вірними вільно можуть прославляти воскреслого Спасителя, використовуючи свої таланти до співів, танцю, музики та декламування віршів. Владика привітав усіх з найбільшим святом християн та побажав присутнім добра, пасхальної радості й Божої благодаті у ці святкові дні.
Потім протягом понад 1,5 години тривало чудове музичне дійство – виступали хорові, музичні й танцювальні колективи дитячої школи мистецтв м. Ніжина, а також вихованці предмету «Духовний світогляд», викладачем якого є матушка Дарія Якубів.
дивись ФОТО
Після концерту владика Євстратій особисто подякував директору драмтеатру Юрію Муквичу незмінну підтримку в проведенні Пасхального святкового концерту в приміщенні драматичного театру та йому і всьому театральному колективу Божого благословення і творчих успіхів.
По завершенні свята кожна присутня дитина – а їх було понад сто, – отримала з рук владики великодню пасочку.
дивись ФОТО
Прес-служба Чернігівської єпархії