Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > СВЯТО ЖІНОК-МИРОНОСИЦЬ
DataLife Engine > Новини > СВЯТО ЖІНОК-МИРОНОСИЦЬ

СВЯТО ЖІНОК-МИРОНОСИЦЬ


1 мая 2012. Разместил: admin
СВЯТО ЖІНОК-МИРОНОСИЦЬ

У храмі святої Покрови в другу неділю після Світлого Христового Воскресіння стало вже традицією в цей весняний день поздоровляти всіх прихожанок парафії чудовими квітами.
Згідно з біблейськими переказами, саме жінки-мироносиці були свідками Христових хресних страждань і, не побоявшись можливих тортур та переслідувань, вони першими прийшли до гробу Господнього, щоб, за звичаєм іудеїв, помазати тіло Господа миром. Їх не зупинило й те, що доведеться самим відсовувати величезний важкий камінь, бо були готові до будь-якої самопожертви заради своєї відданості і любові до свого Вчителя - Ісуса Христа. Одній з жінок-мироносиць, Марії Магдалині, вперше явився Господь після своєї смерті та чудесного Воскресіння.
В нашому пострадянському суспільстві жіноче свято чомусь асоціюється з історією розвитку пролетарських подій. Боротьба за соціалістичні ідеали свободи, братерства та рівноправ’я увінчалась «успіхом»: чи не тому останнім часом жінки перетворились не тільки на передовиків виробництва, але й на якийсь додаток до домашньої обслуги.
Та, як сказав отець Михаїл, наші матері, сестри чи доньки більш достойні називатися саме Прекрасною Жінкою, а не революціонеркою.
Творець вклав в душу жінки багато любові, тепла й співчуття, тож і наші сучасниці кожен день приносять себе в жертву заради щастя своїх родин. Відчувається їх турботлива рука і в храмі. Куди не кинь оком, всюди можна побачити виготовлені їх вмілими руками чудові вишиті рушники чи красиво оздоблені килимки. Завдяки їх старанням Божий храм має незрівнянний дух душевного умиротворення та тепла.
Під час проповіді отець Михаїл від імені всіх чоловіків щиро поздоровив православних християнок зі святом. Кожна жінка в цей день відчувала себе богинею і королевою перш за все від тих теплих слів привітання, що прозвучали з амвону для них, і кожна з них була такою ж прекрасною, як і ті живі квіти, що отримала з рук настоятеля храму. На згадку про святкову літургію у всіх присутніх залишаться фотографії та чудовий настрій.

С. Миргородська