Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Житіє святих на кожен день - 7 червня
DataLife Engine > Житія святих, Церковний календар > Житіє святих на кожен день - 7 червня

Житіє святих на кожен день - 7 червня


7 июня 2012. Разместил: admin
Житіє святих на кожен день - 7 червня
Третє набуття чесної глави святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана (близько 850 року).
Третє набуття чесної глави святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана було близько 850 року. Під час заворушень у Константинополі у зв'язку із засланням святителя Івана Золотоустого (пам'ять 26 листопада) голова святого Івана Предтечі була віднесена до міста Емеси. Звідти під час набігів сарацинів вона була перенесена (близько 810 - 820 рр..) до Комани і там, в період іконоборських гонінь, була схована в землі. Коли іконошанування було відновлене, патріархові Ігнатію (847 - 857) під час нічної молитви було зазначено у видінні місце, де схована голова святого Івана Предтечі.
Першосвятитель повідомив про це імператору, який послав посольство до Коман, і там голова була втретє знайдена, в зазначеному патріархом місці, близько 850 року. Пізніше голова знову була перенесена до Константинополя і тут 07 червня покладена в придворній церкві, частина святої голови перебуває на Афоні.

Житіє святих на кожен день - 7 червня
Священномученик Ферапонт, єпископ Кіпрський (IV).
Священномученик Ферапонт, єпископ Кіпрський, подвизався в чернецтві, згодом ніс послух у сані єпископа на острові Кіпр. Під час гоніння Диоклитіана (284 - 305) святитель Ферапонт мужньо сповідав Ім'я Христове і помер мученицькою смертю. Мощі священномученика спочатку перебували на Кіпрі і прославилися численними чудами, а потім, у 806 році, були перенесені до Константинополя. Причиною до перенесення мощей стала небезпека нашестя сарацинів. Знаменно, що в дорозі, коли корабель з мощами плив до Константинополя, від них стало виділятися миро і мандрівники, що перебували на кораблі, були чудово врятовані під час бурі за молитвами святителя Ферапонта. Після прибуття до Константинополя мощі священномученика поклали в храмі, побудованому на честь ікони Божої Матері Елеуси або Милостивої (святкування відбувається 25 листопада).
У 806 році святі мощі були перенесені до новопобудованого храму на честь священномученика Ферапонта, від них продовжувало виділятися миро і відбувалися чудеса. За молитвами святителя Ферапонта зцілювалися найважчі недуги, померлі поверталися до життя.