Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Гомельську єпархію очолить наш земляк з Ніжинщини
DataLife Engine > Новини > Гомельську єпархію очолить наш земляк з Ніжинщини

Гомельську єпархію очолить наш земляк з Ніжинщини


7 июня 2012. Разместил: tinet
Гомельську єпархію очолить наш земляк з НіжинщиниГомельську єпархію очолить єпископ Туровський і Мозирський Стефан — таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні Священного синоду Російської православної церкви під головуванням Патріарха Московського Кирила. Про це кореспонденту БІЛТА повідомили у відділі ідеологічної роботи Гомельського міськвиконкому.

Єпископ Туровський і Мозирський Стефан (в миру Анатолій Володимирович Нещерет) народився 3 січня 1966 року в селі Вертіївка Ніжинського району Чернігівської області в селянській родині.

Після закінчення в 1982 році середньої школи жив у Чернігові, де проходив послух іподиякона у архієпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія. По завершенні служби в лавах Збройних Сил з 1985 по 1988 рік проходив навчання в Московській духовній семінарії, потім служив у храмах Чернігівської області та Києва.

У листопаді 1990 року ієромонах Стефан був переведений в Гомельську єпархію Білоруського Екзархату Московського Патріархату і призначений настоятелем Свято-Покровського храму в селі Корми Добрушського району. Постановою Патріарха і Священного синоду від 24 грудня 2004 року архімандриту Стефану визначено було стати єпископом Туровським і Мозирським.

Попередником єпископа Туровського і Мозирського Стефана на чолі Гомельської єпархії був архієпископ Гомельський і Жлобинський Аристарх, який пішов з життя наприкінці квітня 2012 року.


Джерело: Білоруське телеграфне агенство