Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Школа церковних дзвонарів (ВІДЕО-УРОКИ)
DataLife Engine > Бібліотека > Школа церковних дзвонарів (ВІДЕО-УРОКИ)

Школа церковних дзвонарів (ВІДЕО-УРОКИ)


12 июня 2012. Разместил: tinet
На численні прохання Московська Школа дзвонарів Іллі Дроздихіна підготувала навчальний фільм, який включає в себе ключову частину базової програми навчання: теоретичні та практичні заняття. У фільмі показані основні прийоми роботи з дзвонами, приділено увагу правильності розвішування дзвонів на дзвіниці, а також описані типові помилки, що виникають при дзвоні у дзвонарів-початківців.

Цей навчальний посібник дозволить поліпшити якість дзвонів храмів і монастирів Православної Церкви, а також посприяє залученню молоді до церковного життя.

У Московській Школі Дзвонарів проходять навчання майстерності дзвону дзвонарі з різних куточків Росії, а також з ближнього і далекого зарубіжжя. Школа розташувалася на території Данилівського благочиння Московської єпархії, при храмі Миколи Чудотворця в Сабурово. За час існування Школи за повною 2-місячною програмою було навчено більше 400 дзвонарів. Крім навчання церковного дзвону, Школа є постійним організатором різних фестивалів дзвону. Фахівці Московської Школи Дзвонарів постійно беруть участь в підборі, розвішуванні та налаштуванні як старовинних дзвонів, так і дзвонів сучасного виробництва.

Не всі бажаючі можуть приїхати на навчання до Москви на 2 місяці, щоб пройти повний курс підготовки дзвонаря. Для допомоги тим, хто не має можливості навчитися звонарній справі в Школі, але бажає здобути ці навички, і створений цей фільм.

ЗМІСТ

Теоретична частина.
Урок 1. Класифікація дзвонів.
Урок 2. Історія дзвонарського мистецтва.
Урок 3. Виробництво дзвонів.
Урок 4. Архітектура дзвонових споруд.

Практична частина.
Урок 1. Канонічні дзвони:
- Благовіст.
- Перебір.
- Передзвін.
- Тридзвін.
Урок 2. Групи дзвонів. Задзвонні, піддзвонні і благовісники
Урок 3. Позиція дзвонаря. Висота дзвонів.
Урок 4. Задзвонні дзвони:
- Замок.
- Захват.
- Управління.
Урок 5. Найпростіший тридзвін:
- Задзвонні.
- Піддзвонні.
- Поєднання середніх і малих.
Урок 6. Типові помилки:
- Залипання.
- Порушення ритмічної основи дзвону.
Урок 7. Найпростіший дзвін. Дзвін з благовісником.
Урок 8. Московська традиція:
- Задзвонні дзвони.
- Різноманітність середніх.
Урок 9. Основи композиції:
- Початок дзвону. Затравка.
- Кінець дзвону. Удар в усі.
Урок 10. Різноманітність задзвонних:
- Повороти руки.
- Обертання руки.
- Слабкі частки. Урок 11. Задзвонні на 3/4:
- Обертання руки.
Урок 12. Мала дзвіниця. Особливості дзвону.

Тривалість - 120 хвилин.

Подивитись в онлайні або завантажи фільм собі на комп'ютер можна на цьому сайті: Предание.ру