Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Народите ще?
DataLife Engine > Духовна школа > Народите ще?

Народите ще?


20 июля 2012. Разместил: tinet
Населення України зменшується. Втім, як і в інших країнах Європи. Тільки там воно ще й стрімко старіє, а у нас через якість медицини просто вимирає.

Загальновідомий факт, що кількість дітей обернено пропорційна благополуччю країни. Іншими словами, чим бідніша країна, тим вище там народжуваність. Дітей у нас стало народжуватися менше - мабуть, наше життя поліпшилася. З іншого боку, через купи недоробок в різних сферах, люди масово вмирають, не доживши до похилого віку. Ще один парадокс полягає в тому, що соціальний захист, яким би він не був, також скорочує народжуваність. Необхідність народжувати своїх дітей, щоб вони забезпечували твою старість, гостро не стоїть, оскільки держава виплачує пенсії.

Наслідком відносного благополуччя країни є й таке шкідливе для збільшення народжуваності явище, як фемінізм. Здавалося б, що поганого в рівноправності жінок? А те, що жінки забувають про своє основне призначення і захоплюються іншими справами, які вони, може, і можуть робити не гірше за чоловіків, та тільки ж у чоловіків народжувати ніяк не вийде.

Бідні країни і «розвинена» Україна

У нашій країні нормою стало заводити одного-двох дітей на родину. Чому так мало? Можна почути різні відповіді. Наприклад, що хочеться пожити для себе. Або що дітей складно забезпечити. Або що робота (здоров'я, житлова ситуація) не дозволяють. Але це все відмовки. Головна і єдина причина - це небажання мати дітей.

Показовим є такий приклад. Одна із всесвітніх організацій для зменшення бідності в найбідніших країнах провела масштабну акцію з роздачі презервативів. Як не дивно, це зовсім не вплинуло на народжуваність. Збентежені благодійники, провівши опитування, з'ясували, чому ці безкоштовні презервативи не застосовувалися. Виявилося, мами хотіли заводити дітей! Незважаючи на те, що гарантовано доведеться пережити смерть половини з них! Незважаючи на те, що, можливо, жоден з них не отримає освіту! Незважаючи на те, що будуть дні, коли, нагодувавши дітей, самим батькам доведеться голодувати!

А у нас?

«Їду у відпустку на «ол інклюзив», доведеться багато пити, зараз не можу вагітніти». «Треба виплатити кредит за новий позашляховик, а вже потім дітей заводити». «Чоловік їздить до Росії на заробітки, я не кінь сама дитину піднімати». «Пологи так псують фігуру!». «На роботі аврал, здаємо проект, які там діти!». Не впізнаєте себе? Ні? А яка у вас відмовка?..

Інформаційна політика нашої держави спрямована на культивування особистісного росту і особистих досягнень. Ось і виходить, що мати багато дітей - доля людей, які більше ні в чому не змогли себе проявити. А збільшення виплат при народженні, можливо, і збільшить відсоток дітей з неблагополучних сімей, але ніяк не вплине на кількість інших дітей.

Мода на дітей

Як зробити так, щоб, висловлюючись сучасними поняттями, заводити багато дітей стало модним? Рішення прості, але не так просто втілити їх у життя. Пропаганда сім'ї, здорового способу життя, засудження абортів і гомосексуалізму. В школах обов'язковим зробити вивчення Біблії, адже саме релігійні сім'ї заводять більше дітей, а віруючі батьки з більшою радістю присвячують себе дітям.

Нехай ключовою фразою стане «я хочу народити дитину». Тому що хотіти - це дійсно найголовніше. Адже відомо, що батьки, які довго не могли зачати, часто після першої дитини не можуть зупинитися, і народжують другу і третю. Їх тягне паровоз бажання, а підстьобує страх залишитися без дітей, який вони пережили багато разів, місяцями виглядаючи заповітні дві смужки!

Нехай депутати беруть із собою дітей на роботу, якщо їх ні з ким залишити вдома. Нехай вагітні телеведучі не приховують сором'язливо свій живіт за столом. Нехай чоловік, який вирішив піти у відпустку по догляду за дитиною не сприймається роботодавцем як ледар. Нехай найбільш оберігаються і шануються в нашому суспільстві вагітні жінки! Бути вагітною - це круто! Скажіть це завтра ж своїй вагітній знайомій, співробітниці або сусідці! Вони, а також всі майбутні покоління скажуть вам спасибі.

«Улюблена чернігівська газета», № 22 (051), від 16.07.12

Високий Вал