Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Що Бог не дає - все на краще!
DataLife Engine > Притчі > Що Бог не дає - все на краще!

Що Бог не дає - все на краще!


22 июля 2012. Разместил: tinet
В одного африканського короля був близький друг, з яким він разом виріс. Цей друг, розглядаючи будь-яку ситуацію, яка коли-небудь траплялася в його житті, будь вона позитивна чи негативна, мав звичку говорити: «Це добре!»

Одного разу король перебував на полюванні. Друг, бувало, готував і заряджав рушниці для короля. Очевидно, він зробив щось неправильно, готуючи одну з рушниць. Коли король взяв у свого друга рушницю і вистрілив з неї, у нього відірвало великий палець руки. Досліджуючи ситуацію, друг як завжди сказав: «Це добре!» На це король відповів: «Ні, це не добре», - і наказав відправити свого друга у в'язницю.

Минуло близько року, король полював у районі, в якому він міг, на його думку, перебувати зовсім безбоязно. Але канібали взяли його в полон і привели в своє село разом з усіма іншими. Вони зв'язали йому руки, наносили купу дров, встановили стовп і прив'язали короля до стовпа. Коли вони підійшли ближче, щоб розвести вогонь, то помітили, що у короля не вистачає великого пальця на руці. Через свої забобони вони ніколи не їли того, хто мав ущербність у тілі. Розв'язавши короля, вони його відпустили.

Повернувшись додому, він згадав той випадок, коли він втратив палець, і відчув докори сумління за свій вчинок з другом. Він відразу ж пішов у в'язницю, щоб поговорити з ним.
- Ти мав рацію, - сказав він, - це було добре, що я залишився без пальця.
І він розповів усе, що тільки що з ним сталося.
- Я дуже шкодую, що посадив тебе в тюрму, це було з мого боку погано.
- Ні, - сказав його друг, - це добре!
- Що ти кажеш? Хіба це добре, що я посадив свого друга на цілий рік у в'язницю?
- Якби я не був у в'язниці, то був би там разом з тобою.Що Бог не дає - все на краще!