Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 226 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 Warning: Use of undefined constant Ymd - assumed 'Ymd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/nezhin/public_html/pokrovachurch/engine/modules/show.full.php on line 230 DataLife Engine > Версия для печати > Патріарх РПЦ Кирил висловлювив бажання вивчити українську мову
DataLife Engine > Новини > Патріарх РПЦ Кирил висловлювив бажання вивчити українську мову

Патріарх РПЦ Кирил висловлювив бажання вивчити українську мову


23 марта 2009. Разместил: tinet

alt

Про це розповів в ефірі TBi голова відділу зовнішніх зв'язків УПЦ МП архімандрит Кирил Говорун (архімандрита висвятив в диякони, а потім в священики, на той час ще будучи єпископом, Патріарх Кирил), повідомило 23 лютого Інтернет-видання «Forpost» з посиланням на прес-службу TBi. 


За словами архімандрита, Патріарх Кирил дуже позитивно налаштований до України, дуже відкритий, дуже давно займається Україною і навіть кілька разів просив допомогти йому у вивченні української мови. «Він особисто мене про це просив кілька разів», –- уточнив представник УПЦ МП. 

Як наголосив архімандрит Кирил, новий Глава РПЦ чудово розуміє, що забезпечити нормальні умови для існування церкви в Україні можна лише роблячи все для того, щоб не викликати роздратування політичних еліт країни. 

Патріарх налаштований змінити атмосферу відносин між Росією і Україною, він розуміє, що ці відносини «зайшли в якийсь глухий кут», і він налаштований міняти клімат взаємин, відзначив архімандрит Кирил. В той же час представник УПЦ МП уточнив, що у Патріарха не повинно бути політичних переваг, але у нього є авторитет, і є настрій на те, щоб змінити атмосферу взаємин Росії і України. 

Щодо проблеми церковних розколів в Україні Патріарх упевнений в необхідності прикласти максимум зусиль для об'єднання Православ'я, при цьому методологія повинна бути не конфронтаційною, а навпроти, потрібні діалог і відвертість в рамках існуючих канонів, відзначив архімандрит Кирил. 

Візит Настоятеля РПЦ до України можливий після Великодня, уточнив архимандрит Кирил. 


Джерело: АМВОН